De kunstenares achter Mistral-Melike

Mireille Hulpiau alias Mistral-Melike werd geboren in 1965 te Brugge, België.

Ze volgde een opleiding sierkunsten en vervolmaakte zich als regentes plastische kunsten en airbrushtechnicus. 

Mireille Hulpiau laat kunstschilderes Mistral en dichteres Melike versmelten tot een symbiose van beeld en woord.

Het werk van schilderes en dichteres Mistral-Melike is figuratief maar niet realistisch. De figuratieve beeldtaal, de abstracte sfeerschepping, de expressieve vormtaal, het symbolische kleurenpalet en de techniek staan volledig ten dienste van de literaire en picturale vertelkracht. De poëtische acrylschilderijen van Mistral-Melike  scheppen een universum waarin rede, fantasie en vertedering versmelten tot drievuldigheid. De mens met zijn dualistisch innerlijk is voor de artieste en dichteres een onuitputtelijke bron van inspiratie. Mistral-Melike ontbloot de ziel van haar personages en kleedt zo uw ziel uit.

In 2008 rolde de schets-en dichtbundel “ 42 gespaarde kussen” van de persen.

In 2004 verscheen het kunstboek “Beeldspraak” : een bundeling van gedichten en schilderijen.

Ze maakt naast eigen creaties ook opdrachtwerk voor klanten.

In april 2014 opende Mistral een gezellig kunsthuis in Brugge “KUNSTHUIS MISTRAL-MELIKE “ waar ze haar werk creëert , exposeert en in dialoog gaat met de toeschouwer.  Je kan het kunsthuis bezoeken ten alle tijde op afspraak of tijdens de openingsuren op donderdag-, vrijdag- en zaterdagnamiddag. Meer informatie over de exacte locatie en openingsuren van het Kunsthuis Mistral-Melike .

In 2017 werd de eerste editie van de jaarlijks weerkerende magisch realistische expositie  “AMOR ARTIS²” geboren . 

In 2017 verscheen de trilogie “Bio-grafische schetsen” en werden de exclusieve getufte tapijten aan het publiek voorgesteld op de expo Amor Artis².

Mistral-Melike exposeert sinds 1987 in België, Nederland, Duitsland en Spanje en neemt deel aan internationale kunstbeurzen.

Ze exposeert haar werk permanent in haar atelier-kunsthuis te Brugge. Mistral woont met haar beminde dochter Fleur en levenspartner Tony Gregoir in Brugge

Sluit Menu
error: Inhoud is beveiligd - Copyright Protection !!
×
×

Winkelmand