KUNSTHUIS MISTRAL-MELIKE : GALERIJ voor de hedendaagse kunst . De kunstenares achter Mistral-Melike

Mireille Hulpiau alias Mistral-Melike werd geboren in 1965 te Brugge, België.

Ze volgde een opleiding sierkunsten en vervolmaakte zich als regentes plastische kunsten en airbrushtechnicus. 

Mireille Hulpiau laat kunstschilderes Mistral en dichteres Melike versmelten tot een symbiose van beeld en woord.

Het oeuvre van schilderes en dichteres Mistral-Melike is te omschrijven als magisch-realistisch. De figuratieve beeldtaal, de abstracte sfeerschepping, de expressieve vormtaal, het symbolische kleurenpalet en de techniek staan volledig ten dienste van de literaire en picturale vertelkracht. De poëtische acrylschilderijen van Mistral-Melike  scheppen een universum waarin rede, fantasie en vertedering versmelten tot drievuldigheid. De mens met zijn dualistisch innerlijk is voor de artieste een onuitputtelijke bron van inspiratie. Mistral-Melike ontbloot de ziel van haar personages en kleedt zo uw ziel uit.

In 2008 rolde de schets-en dichtbundel “ 42 gespaarde kussen” van de persen.

In 2004 verscheen het kunstboek “Beeldspraak” : een bundeling van gedichten en schilderijen.

Mistral maakt naast eigen creaties ook opdrachtwerk voor klanten.

Mistral gaf tussen 1995-2015  als freelancer passioneel les  aan volwassenen in anatomietekenen, acryl-en airbrush technieken.

In april 2014 opende Mistral een gezellig kunsthuis in Brugge “KUNSTHUIS MISTRAL-MELIKE “ waar ze  haar werk creëert , exposeert en in dialoog gaat met de toeschouwer.  Je kan het kunsthuis alle dagen bezoeken op afspraak of tijdens de openingsdagen op donderdag ,vrijdag , zaterdag en  zondag . Meer informatie over de exacte locatie en openingsuren van het Kunsthuis Mistral-Melike .

In  2017 werd de eerste editie van de magisch realistische tentoonstelling  “AMOR ARTIS²”, op historische locaties geboren. Voor deze expo werden 3 genummerde en gesigneerde boeken “Bio-grafische schetsen” en “Biografische schilderijen” gedrukt.

In 2017 werden de exclusieve getufte tapijten aan het publiek voorgesteld .

In januari 2020 werd een award: “The International Price Leonardo Da Vinci – The Universal Artist” uitgereikt aan Mistral in Florence voor haar “artistic merit and career”.

In mei 2020 ontving Mistral een “Achievement Award ” voor “International Prize Frida Kahlo” in Milaan.

Mistral-Melike exposeert sinds 1987 in België, Nederland, Duitsland en Spanje en neemt deel aan internationale kunstbeurzen.

Ze exposeert haar werk permanent in haar galerij -atelier-kunsthuis te Brugge. Mistral woont met haar beminde dochter Fleur in Brugge en is samen met levenspartner Tony Gregoir .